Japans Golfbanor

Japans Golfbana har 2 st artonhåls banor, en ny och en äldre från 1947. Båda banorna har samma svårighetsgrad och passar både barn och vuxna. Golfbanorna på "Japan" har ett annorlunda underlag än många andra minigolfbanor, man använder sig av gummimattor istället för filtmattor. Med detta underlag går det sopa bort all smuts och grus, när regnet fallit tar man fram vattenskrapan och banorna är torra på nolltid. RENA banor är "Japans" Varumärke ! 

På "Japan" driver Halmstad Minigolfklubb sin verksamhet och är ni nyfikna eller intresserade av ett medlemskap besök då deras hemsida: www.hmgk.nu

Historik
            

Det var "Japan" som byggde och gav namn åt Japan. Men "Japan" var ingen riktig Japan, utan en av Hallands bästa idrottsmän i början av seklet. Egentligen hette han Yngve Johansson och föddes 1894. Men varför kallades han för "Japan"? Namnet fick Yngve när han vann en tävling i längdhopp på 20-talet i Jönköping.Vid samma tid var det några Japaner väldigt bra i den grenen och någon sa "Han hoppade som en Japan". När Yngve närmade sig pensionen ville han ha något annat att göra och anlade minigolfbanan på Östra Stranden i Halmstad. Familjen tillbringade somrarna i ett hus på Junivägen och "Japan" köpte en granntomt där han ensam byggde alla banor. Den första mars 1947 sökte han och fick tillstånd att driva Japan. Han skötte den sedan tillsammans med sin fru Lisa och systern Walborg. Yngve "Japan" Johansson avled 1974, 80 år gammal. Vid slutet av 60-talet hade han lämnat över minigolf-banan till sonen Leif som drev den t.o.m 1990. 

Hösten 1990 köpte Kjell o Ingrid Svensson "Japan" och efter 10 år beslutade dom sig för att bygga ut anläggningen. Säsongen år 2000 stod en ny 18 hålsbana klar och kiosken var utbyggd. Kiosken har fått en stor spelhall samt en Pizzeria med ute och inomhus servering.

Våren 2004 tog Joakim Svensson, son till Kjell & Ingrid, över "Japan". Banan skall drivas i samma anda som den alltid har gjort. Den gamla banan kommer inte att förändras utan enbart renoveras då det behövs.

Japans Minigolf © 1947-2017  -  Glasskiosk  -  Kiosk  -  Våffelverkstad  -  Inomhusgolf  -  Utomhusgolf
035-21 38 79 (utomhusbanorna) 0733-207893 (inomhusbanan)  - info@japansgolf.com

Vi finns på Facebook - Gilla gärna oss där >>